Inscenace
Matka, syn a jeho partner vzpomínají na uplynulých jedenáct let. Každý z nich si je ale pamatuje jinak. Do jaké míry utváří pamět naši osobnost? Dramatický příběh napsaný s anglickou lehkostí a humorem.

4000 dnů

4000 dnů
Česká premiéra 4. února 2017. Inscenace se hrála až do roku 2020 a hhráli bychom ji dál, kdyby Hana Maciuchová na počátku roku 2021 nezemřela... Čest její památce!
Obvyklá délka představení je 2 hodiny včetně přestávky. Hlavním partnerem inscenace je Klub Friends.
Autor
Peter Quilter
Režie
Pavel Ondruch
Překlad
Marta Skarlandtová
Výprava
Alena Schäferová

Podrobnosti

O autorovi: Peter Quilter (1965) patří k nejuváděnějších současným britským dramatikům. Hry jako Je úchvatná! nebo Na konci duhy jej proslavily po celém světě. Od té doby platí za mistra divadla středního proudu, neboť skvěle kombinuje komedii s dramatem. Schopnost napsat jiskřivé dialogy i plnokrevné postavy zužitkoval ve své novince 4000 dnů, která měla v Divadle Ungelt svou českou premiéru.

„Text mě oslovil zvláštním, tragikomickým zpracováním příběhu. Quilter umí napsat charaktery svých postav i jejich povahopis. Mohou být vtipní a dovedou zvládat nečekané situace.“ (Hana Maciuchová)

„Jde o hlubokou sondu do kvalitního vztahu. Text je skvěle napsaný, má tři originální postavy, tajemství, napětí i humor.“ (Milan Hein)

Z kritiky Heleny Grégrové (i-divadlo.cz):
„Poměrně neotřelý konfrontační duel síly a slabin mateřské a partnerské lásky. Křehkou intimitu příběhu účinně podtrhuje výborná partneřina všech tří hereckých protagonistů, z nichž mě nejvíce zaujal maximálně soustředěný a v každé vteřině autentický Ondřej Novák. Ta pozvolná inventura znovu nalézaných vzpomínek je nenápadným, ale ve finále dostatečně katarzním otazníkem nad cestou k nepromarnění našich životů.“

Záznam této inscenace je možné zhlédnout na platformě DRAMOX.

Média

Program