Glosář Milana Heina 6. 3. 2011

2011-03-06

Vážení, věřte mi, že současná nebývalá publicita divadla související s víceméně soukromými aférami Oldřicha Kaisera, Vilmy Cibulkové a Miroslava Etzlera, je mi nepříjemná. Proto jsem divadlo před 15 lety nezakládal. Ungelt o publicitu takového charakteru nestojí a nepotřebuje ji! ...
Vážení,
věřte mi, že současná nebývalá publicita divadla související s víceméně soukromými aférami Oldřicha Kaisera, Vilmy Cibulkové a Miroslava Etzlera, je mi nepříjemná. Proto jsem divadlo před 15 lety nezakládal. Ungelt o publicitu takového charakteru nestojí a nepotřebuje ji!

Naše divadlo je dnes prestižní umělecká scéna. Proto u nás - i za minimální honoráře - hrají a chtějí hrát ti nejlepší z nejlepších. Jsme programově herecké divadlo. V žádném jiném divadle nenechají herce mluvit do toho v čem a s kým bude hrát, natož kdo ho bude režírovat. V Ungeltu se o tom s kmenovými hvězdami divadla radím, spolurozhodují se mnou. V takové pozici byli Vilma, Oldřich i Mirek. Jejich soukromí nehrálo v mém rozhodnutí ukončit s nimi spolupráci žádnou roli.

Dámy Alena Vránová, Jana Štěpánková, Marta Kubišová, Marta Vančurová a pánové Petr Kostka,František Němec, Václav Postránecký a Jiří Schmitzer (jmenoval jsem nejstarší z hvězd Ungeltu) nasadili u nás kumštýřskou a etickou laťku vysoko. Jsou to výrazné individuality, ale zároveň teamoví hráči. Vědí, že jen společně lze dosáhnout vrcholných výsledků. Umějí ocenit práci druhých.

Uznávám talent Vilmy, Oldřicha a Mirka, ale v mém divadle pro ně není místo...

Nebudu jim bránit v tom, aby představení, ve kterých u nás excelovali, hráli mimo Ungelt. Jejich fanoušci si to zaslouží. S výjimkou hry Šest tanečních hodin v šesti týdnech, ve které za Oldřicha exceluje už Pavel Kříž. Krásné představení žije dál a potěší ještě tisíce diváků!

Zdravím Vás!
Milan Hein