Glosář Milana Heina 24. 3. 2013

2013-03-24

Vážení čtenáři, Růžové brýle se Haně Maciuchové, Zuzaně Bydžovské a Sabině Rojkové v režii Lucie Bělohradské vzácně povedly (Po Deštivých dnech a Poslední romanci třetí skvostné představení v této sezóně!) a zdání, že naše divadlo by mohlo zažít ve ...
Vážení čtenáři,

Růžové brýle se Haně Maciuchové, Zuzaně Bydžovské a Sabině Rojkové v režii Lucie Bělohradské vzácně povedly (Po Deštivých dnech a Poslední romanci třetí skvostné představení v této sezóně!) a zdání, že naše divadlo by mohlo zažít ve své sedmnácté sezóně svůj vrchol, se proměnilo ve skutečnost. Ano, sezóna 2012/13 je jednoznačně nejúspěšnější sezónou v dosavadní historii Divadla Ungelt! Včerejší triumf Richarda Krajča, kterému byla v Národním divadle udělena Cena Thálie za výkon v Deštivých dnech, to ztvrdil! Richarde, blahopřeji!

Laťka je nastavena vysoko, ale já přesto věřím, že ji kvůli premiéře, která se uskuteční 19. června na naší Letní scéně a sezónu završí, nebudeme muset snižovat, že ji udržíme! Na mysli mám, jak víte, premiéru původního komorního českého muzikálu Touha jménem Einodis, který napsali má sestra Marta Skarlandtová a Karel Štolba. A musím zase použít slůvko nej, Touha jménem Einodis bude totiž nejdražší inscenací v dosavadní historii Ungeltu. Na scéně nás bude sice pět, ale s námi vždy živá kapela, součástí představení budou filmové dotáčky a jen ozvučení nás příjde na půl milionu... Nicméně doufám, že výjimečnost tohoto počinu nebude spočívat v jeho finanční náročnosti, ale v poutavém příběhu o pozoruhodné osobnosti baronky Sidonii Nádherné, v krásné hudbě, krásných textech a v pěvecké bravuře a charismatu Marty Kubišové coby zralé a Anety Langerové coby mladé baronky. A my tři pánové – Ondra Novák, Igor Orozovič a já – jim to nesmíme pokazit!

Mně osobně, herci, řediteli a producentovi, který musí sehnat peníze, dá příprava muzikálu tak zabrat, že k příštímu Glosáři se dostanu určitě až po premiéře. Jistě chápete, přátelé...

Na kamenné scéně jsme do konce sezóny skoro vyprodaní, končíme 12. června, vrhněte se tedy na naši Letní scénu, předprodej už začal! A ještě zařiďte, ať je tu jaro a přestaneme se konečně klepat zimou a můžeme se začít těšit na letní večery!

Zdravím Vás,
Váš Milan Hein
Glosář Milana Heina - 2013-03-24