Glosář Milana Heina 30. 8. 2020

2020-08-30

Vážení čtenáři,   po odehrání jedenácti Houslí za sebou jsem opět na pár dní v Janovicích. Unavený, ale blažený…    Fakt, že Housle byly jedenáctkrát do posledního místečka vyprodané a měly úspěch mě motivuje do dalších dnů.    Ještě tři večery a brány Letní scény ...

Vážení čtenáři,


 


po odehrání jedenácti Houslí za sebou jsem opět na pár dní v Janovicích. Unavený, ale blažený… 


 


Fakt, že Housle byly jedenáctkrát do posledního místečka vyprodané a měly úspěch mě motivuje do dalších dnů. 


 


Ještě tři večery a brány Letní scény se uzavřou. 1. září zahájíme klasickou divadelní sezónu na kamenné scéně. Soňou Červenou! To je start! Nezdolnost a elán čtyřiadevadesátileté paní Soni jsou fascinující! Když z ní páčím vzpomínky na její slavnou minulost, vždycky odsekne: „Nechci vzpomínat, mě zajímá, co je, a hlavně co bude!“ Takže neskuhrám, i když situace kolem koronaviru není stále dořešená. Mění se každým dnem. Nemáme vyhráno. Pořadatelé překládají zájezdy, bojí se, že jim nepřijdou diváci... 


 


Věřte, že se s úzkostlivou péčí snažíme naše diváky chránit. Důsledně dodržujeme všechna hygienická opatření. Spolehněte se na nás a nebojte se na naše představení přijít!


 


Po oficiální premiéře Dovolené paní Josefy s Jitkou Smutnou v titulní roli a s Terezou Nekudovou a Radkem Valentou přivítáme 2. a 4. září na kamenné scéně premiérové hosty Vejšlapu s Martinem Písaříkem, Honzou Holíkem a Petrem Stachem. Oba tituly hráli herci tentokráte už před premiérou.


 


Já jsem dopsal knihu, Honza Malíř dofotil kalendář, Česká televize dotočila dokument a přihlásila se i Televize Seznam, která k výročí Ungeltu připravuje „speciál“. A začínáme zkoušet novou hru. Hru americké dramatičky Normanové Dobrou noc, mami. Hru, s kterou jsme Divadlo Ungelt otevírali. Tehdy s Květou Fialovou a Janou Brejchovou v režii našeho Ládi Smočka. Tentokráte se v režii Víta Vencla ve dvou vypjatých dramatických partech představí Taťjana Medvecká a Lucie Štěpánková.


 


Divadlo je věčné, přežije i éru internetu a mobilů, živý člověčí kontakt nic nenahradí. Komedianti a diváci baží po společném zážitku. Tak se mějme a dopřávejme si ho!