Glosář Milana Heina 27. 4. 2021

27. 4. 2021

Vážení diváci a příznivci Divadla Ungelt, dovolte mi pár osobních řádků… Dosavadní rozhodnutí Ministerstva zdravotnictví jsou pro nás stále nejasná a my už nemůžeme čekat. Obracím se proto na Vás s prosbou a zároveň s nabídkou. Od června jsme pro Vás ...

Vážení diváci a příznivci Divadla Ungelt, 


dovolte mi pár osobních řádků… 


Dosavadní rozhodnutí Ministerstva zdravotnictví jsou pro nás stále nejasná a my už nemůžeme čekat. Obracím se proto na Vás s prosbou a zároveň s nabídkou.


Od června jsme pro Vás připraveni hrát na naší Letní scéně v kouzelném prostředí hradčanského Nového Světa. Letní scéna bude mít co nevidět zrekonstruované hlediště s mobilním zastřešením a nové sociální zázemí. Mobilní střechu využijeme jen ve dnech, kdy bude hrozit horší počasí. Takových dnů je minimum, za krásného letního večera pro Vás budeme hrát pod širým nebem, žádná střecha Vám nebude překážet ve výhledu na okolní přírodu a malebný Nový Svět. A nebudete se dusit horkem. 


Na programu se objeví to nejlepší z našeho repertoáru, včetně čtyř novinek, které jsme pro Vás nazkoušeli během pandemie. Bláznivá groteska Slepice na zádech s Tatianou Dykovou a Vojtěchem Dykem, strhující psychologické drama Dobrou noc, mami ověnčené Pulitzerovou cenou s Taťjanou Medveckou a Lucií Štěpánkovou, komedie Vejšlaps Martinem Písaříkem, Janem Holíkem a Petrem Stachem a Dovolená paní Josefy s Jitkou Smutnou, Terezou Nekudovou a Radkem Valentou/Ondřejem Novákem. K vidění budou ovšem i letité stálice našeho repertoáru, jako například inscenace Housle, ve které hraji s Jiřím Langmajerem, Pavlem Liškou. Přijďte! 

Obracím se na Vás s naléhavou prosbou, abyste začali kupovat vstupenky. Začít hrát můžeme jen v případě, že bude pro koho. Jsme si plně vědomi toho, do jaké nejistoty s námi půjdete a nabízíme Vám proto adekvátní kompenzace. Pokud se jakékoliv představení na Letní scéně nebude moci z důvodu vládního nařízení odehrát, přesuneme ho na jiný termín, nebo vám nabídneme Dárkovou poukázku na vstupenky s platností dva roky, či Vám, budete-li chtít, vstupné vrátíme.

Vstupenkou na představení pro Vás bude muset být po nějakou dobu asi i negativní test na koronavirus, dvojí očkování nebo prodělané onemocnění Covid 19. Snažíme se prosadit, aby byl dostačující test, který je povinný na pracovištích a ve školách. V současnosti se jedná také o aplikaci pro návštěvu restaurací a služeb, která by platila zároveň pro návštěvu divadla. 


Snad se tedy dočkáme a vbrzku se spolu po roce na Letní scéně opět setkáme, drazí a věrní diváci a příznivci Divadla Ungelt!


Moc a moc Vám děkuji za trpělivost a moc a moc se na Vás těším.


Váš Milan Hein,
ředitel a zakladatel Divadla Ungelt