Glosář Milana Heina 21. 4. 2022

21. 4. 2022

Vážení fanoušci Divadla Ungelt,   odložili jsme roušky, Coronavirus už nám nebrání v hraní, ale zrodil se nový strašák. A děsivý. Vypukla válka. Neválčí se přímo u nás, ale válečná vřava na Ukrajině dopad na naši psychiku má. Proti ruskému ...

Vážení fanoušci Divadla Ungelt,


odložili jsme roušky, Coronavirus už nám nebrání v hraní, ale zrodil se nový strašák. A děsivý. Vypukla válka. Neválčí se přímo u nás, ale válečná vřava na Ukrajině dopad na naši psychiku má. Proti ruskému agresorovi se bojuje za svobodnou Evropu. Srdcem jsme se statečnými Ukrajinci, obdivujeme kolegu Zelenského. Z komediálního herce národním hrdinou!


Pokud jde o nás, o Divadlo Ungelt, naší zbraní jsou inscenace, kterými Vás v této složité době chceme přivábit do divadla. Oslovit a povzbudit Vás. Snažíme se o to ze všech sil. Končí nejnáročnější sezóna v historii našeho divadla. Začali jsme zkoušet pátou premiéru!


Na Letní scéně, kam Vás v tomto Glosáři psaném o Velikonocích ve Vrchotových Janovicích, co nejsrdečněji zvu, začínáme už 16. května! A hrát budeme do 13. září!

Ke spatření budou všechny inscenace, které má Divadlo Ungelt na repertoáru...


V poslední premiéře této sezóny si zahraji i já. V nizozemské tragikomedii Staří mistři. S Františkem Němcem! Je mi ctí, že si mě František, v mých očích nejlepší žijící český herec, vybral za jevištního partnera. Partnerství s ním považuji za vrchol své životní herecké pouti... Jdu se učit text...

 

Vážení divadelní kamarádi, naše nově komfortně vybavená Letní scéna v malebném staropražském zákoutí na hradčanském Novém Světě Vás očekává! Neváhejte! Přijďte za námi!


Váš Milan Hein,

zakladatel a principál Divadla Ungelt