Glosář Milana Heina 16. 5. 2023

16. 5. 2023

Vážení diváci, po delší době za Vámi přicházím s novým Glosářem... Klasická divadelní sezóna 2022/2023 na naší kamenné scéně končí, od 16. května do 13. září pro Vás budeme hrát na Letní scéně na hradčanském Novém Světě. ...

Vážení diváci,

po delší době za Vámi přicházím s novým Glosářem...

Klasická divadelní sezóna 2022/2023 na naší kamenné scéně končí, od 16. května do 13. září pro Vás budeme hrát na Letní scéně na hradčanském Novém Světě. V uplynulé sezóně obohatilo náš repertoár pět nových titulů! Nizozemská hra Staří mistři s Františkem Němcem, kterého považuji za nejlepšího žijícího českého herce, a se mnou v režii Milana Schejbala, Albeeho strhující filosofické drama Příběh ze zoo v režii Jiřího Pokorného s Davidem Švehlíkem a s Ondrou Brouskem, monodrama Všechny báječný věci s bravurním Richardem Krajčem v režii jeho ženy Karin Krajčo Babinské, něžná komedie o lásce ve zralém věku Stůl pro dva s Alenou Mihulovou a s Daliborem Gondíkem v režii Pavla Ondrucha a nevšední osudový milostný trojúhelník Brácha s pozoruhodným hereckým triem Veronika Khek Kubařová, Marek Němec a Igor Orozovič, taktéž v režii uměleckého šéfa Ungeltu Pavla Ondrucha. Cesta Ungeltu pokračuje. Štafetový kolík přebírá mladší herecká generace a vede si znamenitě. To mě hřeje na srdci. Ungelt tu je a bude!!!

A jistě jste postřehli, že Ungelt má i nové webové stránky, i v tomto ohledu je třeba držet krok...

A teď už Vás zvu na naši Letní scénu do malebného staropražského zákoutí. Její atmosféra je opojná. A nám záleží na tom, abyste si ji mohli náležitě vychutnat. Hlediště je zastřešené, takže se hraje za každého počasí, sociální zázemí je komfortní a nechybí samozřejmě občerstvovací stánek, který je pro vás otevřený před i po představení. Posezení pod širým nebem po skončení představení je zážitek sám o sobě. Mohu potvrdit. To, co by Vás mělo přivábit na Letní scénu nejvíce je pochopitelně náš repertoár a herci, kteří v něm hrají. Věřím, že se tak stane. Letos pro Vás odehrajeme 110 představení!

Tak přijďte! Těšíme se na Vás!

Váš Milan Hein,

zakladatel a principál Divadla Ungelt