Aktuálně

Blog 4. 9. 2023
Blog - Autor Slepice na zádech na Letní scéně

Autor Slepice na zádech na Letní scéně

Dramatik Fred Apke přijel 30. srpna po dvou letech do Prahy a znovu na Letní scéně Ungeltu zhlédl svou hru Slepice na zádech. Byla to ideální příležitost k osobní gratulaci k blížící se jubilejní repríze – grotesku v hlavní roli s Táňou a Vojtou Dykovými totiž 7. září odehrajeme už posté. Přitom od premiéry uběhly jen dva roky.

Blog 8. 8. 2023
Blog - Herecké umění Františka Němce

Herecké umění Františka Němce

František Němec oslaví 9. srpna 2023 osmdesáté narozeniny. Již od roku 2007, kdy u nás měl českou premiéru Ledňáček, je neoddělitelnou součástí Divadla Ungelt. Nazkoušel u nás doposud sedm rolí a všechny daly ve výjimečném rozsahu nahlédnout do mnoha podob jeho hereckého umění. Pogratulovat mu k významnému jubileu proto není jen tak. Nezbývá mi než začít oklikou…

Blog 14. 7. 2023
Blog - První nádech inscenace Nadechnout se života

První nádech inscenace Nadechnout se života

Už jste zvyklí, že Ungelt žádné divadelní prázdniny nemá, protože pro vás hrajeme v podstatě 365 dnů v roce. Přesto jsem ale ještě nezažil, že bychom uprostřed léta rozezkoušeli novou inscenaci. Letos to bylo poprvé. Je 14. července a před chvílí skončila „seznamovací zkouška“ k novince, která bude mít českou premiéru v listopadu – Nadechnout se života.

Blog 8. 7. 2023
Blog - BLOG, neboli Zákulisník

BLOG, neboli Zákulisník

Blog. Slovo, které je skoro tak staré jako Divadlo Ungelt. Ale zatímco Ungelt za těch 28 let existence rostl, tak „internetový zápisník“ se rozpustil do všech možných sociálních sítí. Přesto ho zkusíme resuscitovat. Důvod je jednoduchý: Zákulisník.